bestuur

Bestuur

Het bestuur van de Gooise Operette bestaat uit vijf enthousiaste personen die zich bezighouden met de zakelijke leiding, planning, uitvoering, interne / externe contacten en PR van het gezelschap.

Huidig bestuur van links naar rechts:

  • Hans Houwaard (Penningmeester)
  • Loes Jongen (Secretaris)
  • Joke Hof (Archivaris)
  • Gerrit de Hoop (Voorzitter)
  • Claudia van de Wilt (Algemeen)

Artisitiek

Artistieke Leiding

De bezielende artistieke leiding van de Gooise Operette bestaat uit beroepsdirigent Rutger van Leyden en regisseur Martin Pleyte. Zij zorgen ervoor dat de kwaliteit van zang en regie op hoog niveau wordt gehandhaafd, zo niet wordt verbeterd.

Tijdens de concerten en voorbereidende repetities worden wij muzikaal begeleid door pianist Matthijs Jongen.

Dirigent

Rutger is professioneel dirigent en veelzijdig vakman in uiteenlopende muziekstijlen. Hij assisteerde Riccardo Chailly bij een aantal opera-uitvoeringen met het Concertgebouworkest, dirigeerde o.a. het Nederlands Blazersensemble en Slagwerkgroep Den Haag en is chef-dirigent van Combustion Chamber, een orkest voor hedendaagse muziek. Hij won prestigieuze prijzen in binnen- en buitenland. Tevens heeft Rutger ruime ervaring op het gebied van operette, opera en musical en dirigeert verschillende koren.

Rutger van Leyden… perfectionist…gedreven ‘muziekfreak’…inspirerend…

Onze Dirigent

Regisseur

Martin stort zijn hele artistieke ziel en zaligheid én al zijn vrije tijd in het theater door operettevoorstellingen boeiend en levendig aan het publiek ten toon te spreiden. Mooie beelden, sfeervolle belichting en vooral zijn eigen spitsvondige spreekteksten vervolmaken de operetteproducties die Martin al vele jaren o.a. bij de Gooise Operette regisseert.

Martin Pleyte… fantasierijk… humor… onvermoeibaar…

Onze Regisseur

Pianist

Matthijs is in september 2015 als 17-jarige scholier begonnen met het begeleiden van koren. Hij nam 2x deel aan het Prinses Christinaconcours en won onlangs de 3e prijs als begeleider/duo met saxofonist Julian vd Linden op het European Saxophone Forum in Wroclaw. Sinds 2018 studeert hij piano aan de HKU bij Henri Kelder. Naast zijn pianostudie begeleidt Matthijs zangers, instrumentalisten en koren en speelt hij trombone bij het Almeers Jeugd Symfonie Orkest.

Matthijs Jongen… veelzijdig… gezellig… gouden vingers…

Onze Pianist