repetitie The Pirates of Penzance

Lid worden

De Gooise Operette is een gezelschap waar je je snel thuis voelt. De sfeer is open en gezellig, maar… er wordt hard gewerkt, want ieder jaar opnieuw wordt een operetteproductie op de planken gezet van hoog niveau. Het betreft hier ‘totaaltheater’….

Zang, acteren, choreografie

Naast de productie worden er per jaar gemiddeld vier concerten gegeven in de brede Gooise regio. De productie wordt begeleid door een symfonie-orkest; de concerten meestal met piano.

opbouw decor The Pirates of Penzance

Een repetitiejaar ziet er globaal als volgt uit: Het jaarlijkse hoogtepunt is de productie in de maand oktober, 3 uitvoeringen in Theater Spant te Bussum. Vanaf november tot juni wordt weer een nieuwe productie muzikaal ingestudeerd en tevens wordt gewerkt aan (nieuw) concertrepertoire. Tijdens deze repetities mag de bladmuziek nog op schoot en zitten wij grotendeels op de stoelen.

In deze periode worden ook concerten gegeven, variërend van een klein concert in een wooncentrum tot een groot concert in bijvoorbeeld een theater. Tijdens concerten zingen wij grotendeels uit het hoofd en wordt, waar mogelijk, ook enigszins geacteerd.

Nederlands Studenten Orkest

Vanaf juni t/m oktober (met onderbreking van 5 weken zomervakantie) komt de regisseur erbij en worden de ingestudeerde muzikale stukken gecombineerd met regie. Vanaf dit moment moeten de zangteksten grotendeels gekend zijn om volop en vrij aan de slag te kunnen met de regieaanwijzingen en de uitvoering daarvan. Tijdens deze repetities zijn de stoelen grotendeels aan de kant.

Van leden wordt grote inzet en hoge mate van aanwezigheid verwacht. Bladmuziek kunnen lezen is een voordeel, maar is niet vereist. Met een goed muzikaal gehoor kom je ook heel ver.
Als je denkt dat lidmaatschap iets voor je is, dan kan je gedurende een aantal weken meedoen als aspirant lid. Na een stemtest en wederzijds enthousiasme volgt het lidmaatschap.

Regie Repetitie

Kosten

  • € 23,50 per maand contributie.
  • 1x per jaar aanschaf van een partituur en tekstboek van de productie ad totaal ongeveer € 15,00.
  • Aanschaf van een concert-muziekmap ad € 5,00.
  • Aanschaf van concertkleding ( Japon/Smoking). De kosten hiervan vallen reuze mee.
  • Verstrekte concertmuziek is gratis evenals de enorme voldoening die deze hobby je geeft.

mountain

Een PROJECTLIDMAATSCHAP is ook mogelijk

Wil je gewoon eens uitproberen hoe het is om mee te werken (zingen en acteren) aan een muziektheaterproductie, dan kan je voor €75,00 meedoen met de eerstkomende operette. De bijdrage die je betaalt is gebaseerd op de kosten voor het theaterkostuum, grime, pruik. Muziekboek + tekstboek (totaal €15,00) komt hier bij. Je mag het ook zelf uitprinten. Dan is het kosteloos.

mountain

Repetities

Repetities zijn op woensdagavond van 20.00 tot 22.30 uur in gebouw The Pride / Oranje te Huizen aan de IJsselmeerstraat 1 (parkeerterrein SV Huizen en Skiclub Wolfskamer). Incidenteel wordt op andere dagen gerepeteerd, m.n. vlak voor een productie, maar dit wordt tot een minimum beperkt.

Voor meer informatie kan je bellen met Loes Jongen, 06-21867338