Welkom op de leukste operette-site van Nederland RSS

De Gooise Operette is een gezelschap waar je jezelf snel thuis voelt. De sfeer is open en gezellig, maar… er wordt hard gewerkt, want ieder jaar opnieuw wordt een operetteproductie op de planken gezet van hoog niveau. Het betreft hier ‘totaaltheater’…. Zang, acteren, choreografie.

zb_0122b-img_2559-bewimg_3780rep-heren

Voor de variatie door het jaar heen worden naast de productie per jaar gemiddeld 4 concerten gegeven in de brede Gooise regio. De productie wordt begeleid door een symfonie-orkest; de concerten meestal met piano.

Een repetitiejaar ziet er globaal als volgt uit:

Het jaarlijkse hoogtepunt is de productie in de maand oktober, 3 uitvoeringen in Theater Spant te Bussum.

zb_0282-img_2594 Vanaf november t/m juni wordt weer een nieuwe productie muzikaal in gestudeerd en tevens wordt gewerkt aan (nieuw) concertrepertoire. Tijdens deze repetities mag de bladmuziek nog op schoot en zitten wij grotendeels op de stoelen.

In deze periode worden ook concerten gegeven, variërend van een klein concert in een wooncentrum tot een groot concert in bijvoorbeeld een theater. Tijdens concerten zingen wij grotendeels uit het hoofd en wordt, waar mogelijk, ook enigszins geacteerd.

Vanaf juni t/m oktober (met onderbreking van 5 weken zomervakantie) komt de regisseur er bij en worden de ingestudeerde muzikale productiestukken gecombineerd met regie. Vanaf dit moment moet de muziek / zangtekst grotendeels gekend zijn om ruimte te hebben voor de regie aanwijzingen en de uitvoering daarvan. Tijdens deze repetities zijn de stoelen grotendeels aan de kant.

Van leden wordt grote inzet en hoge mate van aanwezigheid verwacht. Bladmuziek kunnen lezen is een voordeel, maar is niet vereist. Met een goed muzikaal gehoor kom je ook heel ver.

Als je denkt dat lidmaatschap iets voor je is, dan kan je gedurende een aantal weken meedoen als aspirant lid. Na een stemtest en wederzijds enthousiasme volgt het lidmaatschap.

13-foto-rep1

Kosten:

  • € 22,50 per maand contributie.
  • 1x per jaar aanschaf van een partituur en tekstboek van de productie ad totaal ongeveer € 17,50.
  • Aanschaf van een concert-muziekmap ad € 5,00.
  • Aanschaf van concertkleding ( Japon/Smoking). De kosten hiervan vallen reuze mee.
  • Verstrekte concertmuziek is gratis evenals de enorme voldoening die deze hobby je geeft.

Een PROJECTLIDMAATSCHAP is ook mogelijk… Wil je gewoon eens uitproberen hoe het is om mee te werken (zingen en acteren) aan een theaterproductie, dan kan je voor 95 euro meedoen met de eerstkomende operette. De bijdrage die je betaalt is gebaseerd op de kosten voor het theaterkostuum, grime, pruik. Muziekboek + tekstboek (totaal 10,00) komt hier bij. Je mag het ook zelf uitprinten. Dan is het kosteloos.

Repetities zijn op woensdagavonden van 20.00 tot 22.30 uur in gebouw The Pride / Oranje te Huizen aan de IJsselmeerstraat 1 (parkeerterrein SV Huizen en Skiclub Wolfskamer). Incidenteel wordt op andere dagen gerepeteerd, m.n. vlak voor een productie, maar dit wordt tot een minimum beperkt.

Voor meer informatie kan je bellen met Loes Jongen,  06-21867338 of bekijk dit promotie interview

bijkletsen-in-de-pauze